header

Utrinek za lepši dan

Ljuba narava, ostani prijazna nam ljudem! Ti si kruh, ki ga jemo. Ti si dom, kjer živimo. Ti si pljuča, s katerimi dihamo. Ti si raj, v katerem se veselimo življenja ob cvetju in pticah. Ostani prijazna nam ljudem, ljuba narava.

(Phil Bosmans)

Miha Golob s.p. "GOMI" - Kmetija Pr' Blašku - GO-MI PDF natisni E-pošta

Kmetija pr' Blašku se nahaja sredi vasi Brezje nad Kamnikom. Prav s kmetije, še bolj pa iz stavbe, v kateri imajo po noven urejen tudi kmečki turizem, vas navduši neverjeten razgled nad starim mestom Kamnikom in velikim delom Ljubljanske kotline. Sprejmejo in pogostijo večje skupine, tudi do 100 ljudi. Če vas zabava ansambel, da je dovolj prostora še za plesišče, pa preko 70 ljudi. Radi vam polepšajo praznovanje ob obletnicah, krstih, birmah ali porokah ter ob drugih priložnostih. Nudijo odlično domačo hrano, večino pridelajo na kmetiji. V času kolin te naredijo sami po preverjenih domačih recepturah, imajo odlične pečenice ter krvavice. Tudi sicer iz njihove kuhinje, v kateri se posebej potrudijo, zadiši po obarah, jedeh na žlico ali nedeljskih kosilih po naročilu.

 

PESA-120X80-dodatek-KPB--copyObenem  lahko pri njih pokusite ali kupite tudi izdelke, ki jih proizvajajo: to je predvsem vložena zelenjava - paprika, pesa, kisle kumarice, olive ter mešana solata. Jeseni kisajo tudi zelje in repo, ki sta pri strankah zelo priljubljena. Za te potrebe so že leta 1995 na kmetiji odprli s.p. z uradnim nazivom: Predelava povrtnin in sadja Miha Golob s.p. s širom znan kot GO-MI. Po preverjenih receptih kisarne Strniša, ki so jih pred leti odkupili, vam že nekaj let izdelajo čudovit naraven jabolčni ali vinski kis. Vsako leto prinesejo domov več priznanj iz ocenjevanja 'Dobrote slovenskih kmetij'. So tudi dobitniki znaka kakovosti, kar pomeni, da določen izdelek dobi tri leta zapored zlato priznanje.

 

Na kmetiji imajo preko 20 hektarov obdelovalnih površin, tako da imajo vedno v hlevu tudi preko 10 molznic. Mleko oddajajo. Imajo tudi kokoši nesnice. V njihovi ponudbi je tudi les, dodatno ponudbo odpirajo tudi storitve na žagi. Kmetija nudi delo 3 domačim: gospodarju Mihu in njegovi ženi Nejki, kar nekaj časa pa je na njej zaposlen tudi sin Miha. Vedno priskočita na pomoč tudi starejši sin Stanko, ki je sicer študent Biotehniške fakultete v Ljubljani ter najmlajši Klemen, sicer državni prvak v gorskih tekih v svoji kategoriji. V domači kuhinji marsikaj postori nepogrešljiva mama Slavka, ki kljub letom (bliža se 8 križem) marsikatero kuharsko skrivnost razkrije  posebej za kuhinjo kmečkega turizma.

 

 

dsk12 logo-300x300PREDELAVA POVRTNIN IN SADJA MIHA GOLOB S.P.

kratko ime: MIHA GOLOB S.P. "GOMI"

Brezje nad Kamnikom 5B

1242 Stahovica

občina Kamnik

http://www.go-mi.si

041 577 703 - Miha